poniedziałek, 23 czerwca 2008

Ryba z grilla z serem Blue Stilton®



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dziś kończy się Cincin’owy weekend z serem, więc chciałabym jeszcze zdążyć z jednym przepisem, który przychodzi mi do głowy, gdy tylko myślę o serze z niebieską pleśnią. Na stałe wszedł do menu grillowego.

p.s. tutaj znajdziecie inne przepisy na dania z ryb



Ryba z grilla z serem Blue Stilton®
dla 4 osób

4 filety z np.łupacza
8 plasterków cytryny
4 gałązki estragonu ( ew. 4 łyżeczki suszonego)
4 plastry sera Blue Stilton®
sól, pieprz, oliwa
4 kawałki folii aluminiowej

Środek każdego kawałka folii skropić oliwą.
Umyć, osuszyć i przyprawić filety.
Każdy położyć na kawałku folii, dodać po gałązce estragonu, ser i po dwa plasterki cytryny. Zawinąć folię tak, aby powstały papiloty. Piec na grillu ok. 15-25 minut w zależności od jego temperatury i wielkości filetów.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin