tag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post3885104825851871116..comments2023-10-11T09:26:08.275+01:00Comments on Przy dużym stole: Restauracja “Gusto Italiano” w ŚwidnicyUnknownnoreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-22601522377748560812012-07-31T10:31:23.103+01:002012-07-31T10:31:23.103+01:00@Notme - opowiadaj o udziale w dekorowaniu :)
@An...@Notme - opowiadaj o udziale w dekorowaniu :)<br /><br />@Anonimowy - miejmy nadzieję, że Włosi ocenią miejsce po potrawach nie literówkach :)Do Świdnicy zapraszam serdecznie - piękne miasto, całkiem nieobiektywnie stwierdzam - warto przejrzeć trochę materiałów o historii, lepiej się ogląda :)Olasz77https://www.blogger.com/profile/04025353315398428134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-90938382003207965352012-07-31T01:49:07.081+01:002012-07-31T01:49:07.081+01:00A w Jeleniej Górze,jest taka Pizzeria,gdzie serwuj...A w Jeleniej Górze,jest taka Pizzeria,gdzie serwują,uwaga,PENE!A jak tu nie daj Boże jakiś Włoch zawita? :)Muszę koniecznie do tej Świdnicy,aż ślinka cieknie...PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-12065914744217527442012-07-19T20:02:11.321+01:002012-07-19T20:02:11.321+01:00Zawitałam, zawitałam niestety tylko raz i na bardz...Zawitałam, zawitałam niestety tylko raz i na bardzo krótko, ale na pewno wrócę z familią jeszcze nie raz. :) Uwielbiam Włochy i włoską kuchnię, a i przy dekoracji udział swój miałam. :)<br /><br />Jest ok, nie ma co czepiać się szczegółów, literówek i innych podobnych drobnostek. Małe mam zastrzeżenia co do muzyki lecącej w tle - disco polo po włosku, za którym niestety nie przepadam. ;)))Notmehttp://wall-it.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-1849472253555738772012-06-25T20:00:19.110+01:002012-06-25T20:00:19.110+01:00Zaraz nie wytrzymam i wykonam wyprawę! od samych z...Zaraz nie wytrzymam i wykonam wyprawę! od samych zdjęć zrobiłam się głodna, ospała, niechętna do rozmów..Basieknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-77426649725878111242012-06-13T19:05:04.628+01:002012-06-13T19:05:04.628+01:00@Shinju - zasięgnęłam języka - makarony można wybr...@Shinju - zasięgnęłam języka - makarony można wybrać dowolne (co zresztą zaznaczono w menu), do dowolnego sosu, nie tylko "normalny" czy pełnoziarnisty, ale i dowolny kształtem. Tak jak pisałam pod jakimś art. w lokalnych wiadomościach - to kuchnia autorska, kucharze proponują potrawy takie, jakie sami najchętniej by zjedli.<br /><br />@Beato - czy to nie Ty zostawiłaś komentarze w Olasz77https://www.blogger.com/profile/04025353315398428134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-42608556613763439912012-06-13T08:18:23.574+01:002012-06-13T08:18:23.574+01:00Jeszcze puttanesca (2 razy tt) lepsze z bucatini, ...Jeszcze puttanesca (2 razy tt) lepsze z bucatini, jeśli krótkie to rigatoni. I jeszcze powinno być w karcie napisane Spaghetti aglio, olio e peperoncino - bo tak zostało przetłumaczone. Przepraszam za słowa krytyki pod kątem nazw, pozdrawiam serdecznie!Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-71417054796191836482012-06-13T08:10:45.048+01:002012-06-13T08:10:45.048+01:00Wygląda przepysznie, ale carbonara z cebulą, bo śm...Wygląda przepysznie, ale carbonara z cebulą, bo śmietanę niektórzy dodają (rzadko); bolognese powinno być z tagliatelle (tagliatelle al ragu); a primavera z brokułami - mało wiosenne warzywo - gdzie groszek, szparagi, młody bób czy fasolka - chrupiące warzywa wiosenne? Myślę, że szef kuchni pomału do tego dojdzie - z małą pomocą. Fajnie, że powstała taka restauracja! I żeby makaron był al dente! Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-61700324604250312812012-06-12T22:40:26.604+01:002012-06-12T22:40:26.604+01:00Shinju - zapytanie przekażę szefowi kuchni podczas...Shinju - zapytanie przekażę szefowi kuchni podczas najbliższego meczu :)<br /><br />Mialkotku - jaka ja tam pani. Ale z litością prawda, nie mam wcale, ja się głównie z żołądka składam ponoć ;) Świdnica po drodze, do gór ;) Zapraszamy.<br /><br />p.s.<br />przed chwilą jadłam tiramisu, do meczu w sam raz, pychota. Jutro testuję kolejny deser :)Olasz77https://www.blogger.com/profile/04025353315398428134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-43839210372281556322012-06-12T18:50:53.171+01:002012-06-12T18:50:53.171+01:00Pani to chyba litości nie ma. Jak tak można człowi...Pani to chyba litości nie ma. Jak tak można człowiekowi z Mazowsza takie fotki pokazywać?! No po prostu chlastać się chce suchą bułką, że to aż w Świdnicy... :(<br />Pozdrawiam :)mialkotekhttps://www.blogger.com/profile/11188586475286611188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6439097102606557336.post-16581366881862432522012-06-12T18:18:59.535+01:002012-06-12T18:18:59.535+01:00Makarony wyglądają przepysznie :) Jeśli będę kiedy...Makarony wyglądają przepysznie :) Jeśli będę kiedyś w rejonach Świdnicy to chętnie odwiedzę. Tylko jedno "ale" widzę. Czemuż to ragu` bolognese podają ze spaghetti, a nie np z tagliatelle :(shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.com